LINUM PLUS

14,90 

40,00 € / kg

Linum Plus on viiden eri kuitulähteen seos, joka muodostaa erittäin ravintorikkaan kokonaisuuden. Suomalainen pellavarouhe, Psyllium sekä suomalaiset tyrnin marjarouhe, hillan siemenrouhe ja mustikkajauhe vahvistavat toistensa vatsaa helliviä vaikutuksia.

Kuvaus
Linum Plus on viiden eri kuitulähteen seos, joka muodostaa erittäin ravintorikkaan kokonaisuuden. Suomalainen pellavarouhe, Psyllium sekä suomalaiset tyrnin marjarouhe, hillan siemenrouhe ja mustikkajauhe vahvistavat toistensa vatsaa helliviä vaikutuksia.Linum Plus sisältää kuidun ohella runsaasti sydänystävällisiä omega-rasvahappoja ja kasvisteroleita, kasviestrogeenina tunnettua lignaania sekä orgaanisia hivenaineita. Nämä kaikki ravintoaineet ovat peräisin puhtaista luonnon raaka-aineista, ja ne ovat säilyneet alkuperäisessä muodossa elimistömme hyväksi.

PELLAVAROUHE

Pellavarouhe peräisin suomalaisten sopimusviljelijöiden tiloilta. Pellavansiemenistä on ensin kylmäpuristettu enin osa öljystä pois. Puristuksessa siemen rikkoutuu rouheeksi, jolloin sen arvokkaat ravintoaineet päätyvät helpommin elimistömme hyödyksi. Rouhe sisältää edelleen runsaasti pellavan arvokkaita rasvahappoja kuten alfalinoleenihappoa (omega-3) sekä kasvisteroleita. Kuidun, terveellisen rasvan ja hivenaineiden (erityisesti; kalium, kalsium, magnesium ja sinkki) lisäksi pellavarouhe sisältää myös runsaasti proteiinia. Pellavan proteiinikoostumus vastaa suurelta osin paljon kehuttua soijaa.

PSYLLIUM

Plantago ovata -kasvin siemenen kuoriosa (husk, lese) hallitsee maailman ravintokuitumarkkinoita. Psylliumissa on suuri kuitupitoisuus (85 %), josta valtaosa on geeliytyvää eli liukoista kuitua. Psyllium on ollut jo kauan suosittu ja kiitetty vatsan toiminnan vilkastuttaja. Linum Plus:n sisältämä psyllium on peräisin Intiasta, jossa tuotetaan huomattava osa maailman psylliumista, ja jossa sen viljelyllä on pitkät perinteet.

SUOMALAISET MARJAROUHEET; TYRNI, HILLA JA MUSTIKKA

Linum Plussaa on täydennetty runsaskuituisilla marjarouheilla. Rouheissa hyödynnetään suomalaisen marjanjalostuksen ns. sivuvirtoja. Tärkeintä niissä ovat erilaiset kuidut, mutta ne sisältävät myös runsaan kirjon luonnollisia suoja-aineita.

KÄYTTÖTARKOITUS

  • Täydentämään niukkakuituista ruokavaliota
  • Monipuolinen ja ravintorikas kuituseos
    • runsaasti kuitua
    • hyvälaatuista proteiinia
    • omega3- ja omega-6-rasvahappoja
    • vain niukasti hiilihydraatteja
    • gluteeniton

Linum Plus on monipuolinen kuituseos, joka on hellä vatsalle. Yleisen ravitsemustiedon mukaan ravintokuidun hyvät ominaisuudet vaikuttavat erittäin monipuolisesti koko elimistömme hyvinvointiin.

Linum Plus sisältää runsaasti ravintokuitua (51 %), josta puolet on liukenematonta kuitua ja puolet liukoista kuitua. Molemmilla kuitutyypeillä on omat tärkeät tehtävät ja niitä on saatava ravinnosta päivittäin.

Neutraalin makuisella kuiturouheella on helppo parantaa esim. lasten aamiaismurojen ravintoarvoa.

KENELLE

  • Laiskasta vatsasta kärsiville
  • Kiireisille ja stressaaville uraihmisille
  • Vähän liikkuville ja niukasti kuitua nauttiville
  • Karppaajille
  • Keliaakikoille

TERVEYSVÄITTÄMÄT / KLIININEN NÄYTTÖ

LINUM PLUS ON PAREMPI KUIN PELKKÄ PELLAVA

Kainuussa toteuttu kliininen ravitsemustutkimus* osoitti, että viiden kuitulähteen seos Linum Plus aktivoi vatsan toimintaa paremmin kuin pelkkää pellavaa sisältänyt vertailutuote.

LINUM PLUSSAN PÄIVITTÄINEN NAUTTIMINEN

  • Lisäsi viikoittaisia ulostuskertoja 60 %
  • Pehmensi ulosteen koostumusta
  • Helpotti ulostamista
  • Lisäsi aterian jälkeistä kylläisyyden tunnetta

Linum Plussan havaittiin lisäksi toimivan maltillisemmin ja aiheuttavan vertailutuotetta vähemmän ilmavaivoja.

Tutkimukseen osallistui 68 ummetusoireista kärsivää aikuista. Neljän viikon ajan nautittu annos oli 3 rkl päivässä.

*) Kliininen satunnaistettu, vertaileva pilottitutkimus Linum Plus -ravintokuituseoksen ja positiivisen kontrollin vaikutuksesta vatsan toimintaan ja plasman rasva-arvoihin henkilöillä, joilla on krooninen toiminnallinen ummetus (Clincal Life Sciences, Sotkamo, helmikuu 2009)